Bratislava Hot Serenaders



BHS Navždy Optimista

03.09.2021 19:00

VSTUPENKY

Pocta Milanovi Lasicovi od jeho milovaného orchestra.

Pôvodne mal festival otvárať spolu s Bratislava Hot Serenaders Milan Lasica. Život to však zariadil inak a tak orchester venuje tento koncert Milanovi Lasicovi ako poctu všetkým tým rokom výnimočnej spolupráce.

Bratislava Hot Serenaders je orchester, ktorý sa pod vedením trubkára Juraja Bartoša už od roku 1991 špecializuje na hot-jazzovú hudbu 20. a 30. rokov. Orchester patrí medzi svetovú špičku v autentickej interpretácii jazzovej hudby tohto obdobia, dôkazom sú ocenenia z európskych festivalov, ako aj pozitívne ohlasy a kritiky z celého sveta. V rokoch 2014, 2015, 2016 a 2018 absolvoval tento popredný slovenský jazzový orchester koncertné turné v Spojenom kráľovstve. Najlepšie skladby hot-jazzového repertoára odzneli pred stovkami poslucháčov v mestách od juhu Anglicka (Exeter, Marlborough, Londýn) cez srdce Británie (Birmingham) až po škótsky Edinburgh a Glasgow. Orchester tvorí pätnásť hudobníkov, dámske vokálne trio Serenaders Sisters a spevák (štýlovo nazývaný „crooner”) Miloš Stančík. Orchester hrá na autentických nástrojoch z 20. rokov, a vystupuje v smokingoch a šatách z tohto noblesného obdobia, ušitých na mieru. Orchester má na konte dvanásť albumov, dve LP a prvé slovenské hudobné DVD. Album Ja som optimista získal zlatú a platinovú platňu, Celý svet sa mračí zlatú platňu, Lonely Melody Radio_Head Award 2014 a I Like That cenu verejnosti Esprit 2018.


Zisk z predaja vstupeniek bude venovaný na zakúpenie AED defibrilátora pre Spoločenský dom Nivy.

Zľavy:
ZŤP + doprovod (každý), dôchodcovia, študenti, učitelia, Ružinovčania - cena vstupenky 5 € - zľavu je potrebné aplikovať v košíku po výbere vstupeniek v plnej cene